Снимка БулфотоПредстоят няколко дни истинска зима. Температурите вече паднаха и днес през

...
Снимка БулфотоПредстоят няколко дни истинска зима. Температурите вече паднаха и днес през
Коментари Харесай

Снежни виелици в цялата страна в следващите 48 часа

Снимка Булфото

Предстоят няколко дни същинска зима. Температурите към този момент паднаха и през днешния ден денем ще са сред 2 и 7 градуса. По-топло в е равнините на Централна и Източна България, където преваляванията към момента са от дъжд. Вятър в цялата страна – мощни пориви със скорост над 50 километра в час след обяд чакаме първо в западната половина на страната, по-късно и на изток. С рухването на температурите по здрач и през нощта преваляванията на всички места ще са от сняг. Най-значителна снежна покривка ще се образува поредно в планините на Югозападна България, в Предбалкана и в Североизточна България. Равносметката в четвъртък вечерта – сред 5 и 15 сантиметра сняг в равнините, сред 20 и 30 сантиметра в предпланинските региони и в Североизточна България и над 50 сантиметра в планините, заяви Нова тв.

Жълт код е в действие за през днешния ден в цялата страна – има заплаха от снежни виелици, навявания, чакат се затруднения в трафика, допустимо е затваряне на пътища и планински проходи. Не тръгвайте на път без квалифициран за зимата автомобил. Проверете дали имате задоволително гориво, подобаващи гуми, първокласен антифриз, благонадежден батерия, вериги, въже, аварийна гума, лопатка, фенерче и зареден мобилен телефон.

През нощта и в четвъртък валежите ще продължат до ранния следобяд, като последователно ще понижават в източна посока. Облачността в Западна България краткотрайно ще се раздра. Температурите ще са към и под нулата като се изключи крайните Северозападни региони, Централна Северна България и региона на Пловдив.

В петък след обяд и вечерта ще има още една снежна вълна, която този път ще премине от Североизток на Югозапад.  Интензивността на преваляванията обаче ще е по-малка. Вятърът остава мощен в цялата страна.

През почивните дни облачността ще се раздра, ватърът ще утихне, преваляванията ще спрат, само че температурите ще паднат до най-ниските си стойности през този месец – до минус 10 градуса. На места в Североизточна България, в регионите на Кнежа, Драгоман, Трън, в Родопите – термометрите ще доближат и по-ниски стойности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР